tirsdag 8. desember 2015

”Rasister er dumme og enfoldige. ”


 Neineinei. Dette er en illustrerende overskrift, og ikke ment som trakassering av rasister. Dette er en kategorisk påstand som ikke hviler på annet enn tanteMy sine egen forestillinger. Og knapt nok det.

Denne bloggposten handler om hva man gjør med påstander som lett kan tilbakevises med henvisning til fakta, men som er så i strid med hva man vil det skal være at man helst ikke vil det skal være sant.

Som at rasister er dumme og enfoldige. Det er jo ikke sant, som generell beskrivelse. Det finnes rasister med høy intelligens, og jeg vet ikke en gang om det er belegg for å si at hoveddelen av norske rasister er litt skolesvake. Kanskje det lar seg finne ut? Men det er litt mye jobb. Og all min erfaring tilsier dessuten at det må de da være. Så jeg har tillatt meg å bare regne med at slik er det. Helt til jeg skulle blogge om fenomenet ”Mindre smarte folk med lett tilbakevisbare påstander om flyktninger.” Da blir det plutselig litt mer forpliktende.

Det kan hende de ikke er så mange, at det bare føles sånn?

Her om natten leste jeg et innlegg på Internett. Det stod på en side som henviser til Debatten NRK om noen dager.  Der hadde en person skrevet et langt innlegg med påstander og spørsmål om hvor mye mer trygd flyktninger fikk enn andre nordmenn, og hevdet at dette turte ikke flere navngitte aviser, inklusive Aftenposten samt politikere svare han på. Åpenbart leste han ikke Aftenposten, for de hadde akkurat hatt en artikkel om fenomenet. Som viste at de fikk temmelig begrenset med trygd, men riktig nok mer enn folk som innvandret uten å være flyktninger.

Åj, der hadde noen postet akkurat den artikkelen til han. Så hjelpsomt.

En ny rasist med kjent rasist-rettskriving kommenterer på statusen, men har åpenbart ikke tatt seg bryet med å lese artikkelen postet fra Aftenposten. Men ”skjønner nå vorfor  de kjører rundt i så fine biler”.

TanteMy kaster seg oppildnet av søvnløshet inn i sin første Debatt med en Ekte Rasist og oppfordrer til å lese den posta artikkelen. Så gjøres. I ”vert” fall av Første Rasist.  Han skjønner åpenbart ikke helt hva artikkelen handler om, men får litt hjelp fra han som postet til å skjønne at her har faktisk Aftenposten skrevet om dette og at han kan sikkert finne mer om fenomenet om han googler politikere.


”Dem får da jaggu svare her” er svaret som avrunder debatten. 

Og om han oppfatter den manglende responsen på dette som et annet nettroll jeg hadde den ære å prate med en gang, så mener han nok at DER fikk han satt folk på plass.

Ingen kommentarer: