tirsdag 2. juni 2015

tanteMy tester ”fake it till you make it. ”


 Dette skulle bli den flotte dagen. I mange dager hadde jeg veksla mellom en enerverende hodepine, alt for mye å gjøre og korte perioder der jeg satt matt og prøvde å ta meg inn. Men i dag…

Dagen begynte vel med å ligge søvnløs til klokka 2.30, men jeg fikk til å sove nok og våkna fit for fight.

Ute regna det, og… æh, leser du denne bloggposten fersk og bor i Norge, dropper vi værmeldinga.

Det var da jeg kom på på det geniale: Fake it till you make it. Forskere har nemlig funnet ut at om du oppfører deg som om ting er greit, så blir det greit. (Uten å ha sett en forskningsbasert publikasjon om dette, føyer jeg for egen regning til at dette nok ikke gjelder når du ikke har greit mye penger. Hilsen luksusfellen.)

 Jeg gikk løs på tørkestativet, som var reddet inn fra regnet. Etter ivrig å ha kastet meg i gang med tøybrettingens gleder tre ganger, var stativet tomt, og før jeg satte meg ned for å skrive dette, satte jeg jammen stativet inn i boden, også. Her er jenta si som prøver.

Ullsokker på føttene holder ikke junikulda ute, men tanteMy har 3 sekker høstved i boden og ikke er (så veldig) redd for å sprette den øverste. Fake summer until you make it, og en halv time seinere er stueovnen allerede lunken på utsida. Jeg dropper  uansett kortbuksa og beholder ullsokkene.

Jeg hadde gledet meg veldig til å lage tre glass med salat på glass i dag til lunsj for dagene framover, men ”den som spar han har”, som svenskene sier, og da sparer jeg både isbergen og paprikaen til en dag jeg har enda mer lyst på dem, og hengir meg til suppeglede i dag. Jeg vurderte å kose meg med en tur til den tyrkiske butikken på Strømsø i det fine regnet for å fylle opp kjøleskapet, men valgte å bli hjemme og lage restesuppe i tilfelle jeg skulle få lyst til å rydde- jeg mener STYLE heimen aldri så lite granne. 

Eller… valgte og valgte: Jeg prøvde først å lage en suppeavtale på Fragrance of the heart med tre venninner. Og greide det. Neste tirsdag. Med ei av dem. Og så fint! For da kan jeg i dag lage min helt egen suppe sånn jeg selv vil ha den.


Plystrende på singing in the rain går jeg inn på kjøkkenet og kjenner godt etter om jeg ikke får veldig lyst til å lage den suppa nå. Men kommer på at jeg har en uferdig sudoku å ta meg av først. Og ingen oppgave er for liten for en sånn aktiv og fin dag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Herlig! Lisa