tirsdag 4. august 2009

Å være avhengig av andres hjelp til å flytte seg.

Dagbladet forteller
http://www.dagbladet.no/2009/08/04/nyheter/innenriks/helse_norge/hjemmesykepleie/7501628/

Under en krangling forlot hjemmesykepleien kvinnen som var avhengig av hjelp for å få lagt seg. Hun hadde vært ufin, det benekter hun ikke. Hun ble sint fordi hun ikke ble hørt på i vurderingen om hun trengte å legges med heis. Så forlot de henne. Da hun ringte og spurte om de hadde tenkt å komme tilbake, sa det nei. Da ringte hun alarmsentralen og fikk hjelp til å legge seg. Senere sa hjemmesykepleien at de hadde tenkt å komme tilbake.

Å forflyttes med heis eller ikke er en ikke sjelden årsak til konflikt, og den aktuelle situasjonen her kan ingen utenforstående vurdere. Jeg synes også det er lov å gå ut om man blir skjelt ut. Men å si at man ikke kommer tilbake, det er maktmisbruk mot en hjelpeløs person.

Jeg tenkler også på alle de som blir behandlet ufint av hjemmesykepleien. ( For det skjer. ) De har ingen mulighet til å "gå ut av situasjonen til den andre har roet seg". )

2 kommentarer:

Syltegeek sa...

Viktig nyanseforskjell mellom å gå og å ikke komme tilbake...

Barb. sa...

Jeg reagerer på at nattvakten sier "men vi hadde jo tenkt å komme tilbake" etter at de ikke tar telefonen, ringer tilbake senere og konsekvent sier "nei" til å komme tilbake. Hvordan skulle damen fanget i en stol, og sikkert utrolig trøtt vite at de skulle komme tilbake? De sa jo nei!

...og jeg synes det er HELT UAKSEPTABELT å gå fra et pleietrengende menneske på den måten. Toughen up, det er jobben din. Jeg kan synes enkelte jeg jobber for i den private bransje er vanskelige, jeg GÅR ikke ut fra møter for det. Jeg blir til møtet er ferdig, og evt. avtaler vi nytt møte. Ellers mister jeg fort jobben min. Men det er kanskje ikke et problem i helsevesenet...