torsdag 11. desember 2008

Noen ganger lurer jeg på myndighetsalderen i Norge

Jeg sitter og leser Dagbladet på nett... En fyr på 20 år helte Plumbo i trusa på en kamerat. Men han hadde jo ikke til hensikt å SKADE han, må vite...
Fyren var 20 år! Har vært myndig i 2 år. Ikke at det å helle Plumbo i trusa på folk kan stoppes ved myndighetsalder, det skrev jeg vel for å sette ting på spissen, men det sier noe om innsikt og evne til å ta egne beslutninger hos folk jeg trodde kunne passe på seg sjøl og gå ut på veien aleine.
Og det er ikke eneste gangen en leser om ungdom som "ikke visste at" og "ikke skjønte at". Nå vurderer jeg snart å bli ei sånn redd gammal dame som ikke tør å gå forbi ungdommer på gata. De kan jo være som en barnehageklasse, bare med voksne muskler.

3 kommentarer:

tanteMy sa...

"Han var jo full..." Hvis man blir ekstrem eller har så liten forstand, så kan man jo ikke innta alkohol. Men det er klart, den som er så dum at man ikke skjønner at en ikke må helle Plumbo i buksa på folk, den skjønner jo ikke at man ikke må drikke, heller. Og den som ikke engang skjønner det, den bør vel ikke få gå ut på veien alene, da? I hvert fall om vi andre skal gå der?

Var det veldig Frp, eller?

Syltegeek sa...

Det forklarer i hvert fall hvorfor det er høyere aldersgrense på sprit enn på øl og vin. :oP

tanteMy sa...

Men hva er aldersgrensen på Plumbo... Den burde kanskje være 40?